Informační bulletin č. 18_Konec roku se blíží-2.část

Vážení kolegové, milí přátelé,

 

konec roku se blíží a my Vám přejeme dobrou náladu, negativní test, pozitivní myšlenky a hluboké vnitřní přesvědčení, že všechno je a bude fajn. Dnes bychom Vás rádi informovali o tom, co je u nás nového a také od Vás očekáváme jenom samé dobré zprávy. A jak jinak, zde je pár rad a doporučení.

 

Školení


Jsme moc rádi, že počínaje 3. prosincem 2020 můžeme zase školit, doškolit předtím odložené atd., to vše při dodržení hygienických požadavků vč. omezené kapacity kurzů na 10 lidí vč. lektora. Pokud chcete vědět víc, podívejte se na naše stránky do sekce „školení“ https://motorexpert.cz/skolici-stredisko.

Momentálně je asi nejdůležitější zkontrolovat si platnost profesního osvědčení. Pokud Vám končí k 31.12.2020 a Vy nestihnete nebo se z kapacitních důvodů nedostanete na prohlubovací kurz a zkoušky v tomto roce, nezapomeňte požádat MD ČR o odklad. Platnost je možné prodloužit do 31.3.2021. V příštím roce se budou i nadále u nás konat prohlubovací kurzy, ale, dle zatím neoficiálního sdělení MD ČR, se zkoušky budou konat výlučně na ministerstvu v Praze. Je to škoda, protože budete muset víc cestovat a mě to „sezení ve zkušební komisi“ fakt bavilo J


Když už jsme museli letos zrušit 13. ročník konference Den autodiagnostiky, pokusili jsme se částečně nahradit jeho program celým měsícem zajímavých přednášek, školení a seminářů. Kdo mě k tomu inspiroval, to jsem popsala v předchozím bulletinu https://motorexpert.cz/clanek/informacni-bulletin-c-16-den-autodiagnostiky-neni-to-malo. Bohužel, ani dílčí setkání s Vámi jsme nakonec nemohli zrealizovat, ale není všem dnům konec. Budeme rádi, pokud nám napíšete, o které přednášky a kurzy z výše uvedené nabídky byste měli zájem v příštím roce. Rádi je zařadíme do programu školení r. 2021.


Vybavení SME a pracoviště měření emisí u STK


V poslední době se se zájemci o nové měřicí přístroje do SME pytel roztrhl a my jsme za to skutečně moc rádi. Jsme také moc vděční za důvěru, kterou nám nákupem emisních přístrojů a diagnostiky Brain Bee prokazujete. V souvislosti s požadavky na přístroje v SME byla v poslední novele Vyhlášky č. 211/2018 Sb. odložena povinnost plnění nových požadavků na přístroje do 30.6.2021. S ohledem na to, že ministerstvo tyto nové požadavky stále nedefinovalo a aplikace změn má podléhat schválení, bude to ještě pěkně “veselé“ a napínavé pololetí. V každém případě doporučujeme konzultovat tuto skutečnost s Vaším dodavatelem, aby Vás nic nepřekvapilo. U našeho Brain Bee půjde pouze o softwarovou úpravu a všechny naše klienty budeme včas informovat. Pokud budete mít zájem o nákup nového vybavení pro vaší SME, napište nám na obchod@motorexpert.cz. Rádi Vám zašleme konkrétní cenovou nabídku, dokonce do konce letošního roku i se slevou 10% J


 

Na závěr Vám chci poděkovat za Vaši důvěru a dlouholetou spolupráci a budu se opakovat. Věřím, že to nevzdáme a konec tohoto prapodivného roku všichni společně, ve zdraví, v pohodě a s úsměvem na rtech zvládneme.


Mějte se moc hezky, pěkný den přeji


Irena Kanovská