Vše nejlepší na závěr

Vážení kolegové, milí přátelé,

 

za pár dnů nás čekají nejkrásnější svátky roku a já bych Vám chtěla moc poděkovat za všechny pozitivní ohlasy na náš nový internetový portál pro SME a STK, resp. její databázovou aplikaci, s názvem www.aav.academy. Jsem moc ráda, že naše tříletá trpělivá mravenčí práce začíná sloužit účelu, pro který jsme ji budovali, že Vám pomáhá lépe se orientovat v požadavcích legislativních předpisů, že Vám přináší užitečnou platformu pro vzdělávání a že Vás naše služby a informační servis udržují v obraze bez toho, abyste si cokoliv museli držet v hlavě.

Pokud o této možnosti pro zkvalitnění a zjednodušení Vaší práce ještě nevíte, koukněte na AAV, zaregistrujte se a vyzkoušejte 7 dnů testování aplikace zdarma. Pokud se rozhodnete stát členy AAV, zvolte si předplatné a po zaplacení získáte neomezený přístup do aplikace a náš servis k tomu.

Do konce roku 2022 můžete také využít náš speciální dárek – možnost zakoupení multilicence AAV. Ke každé roční hlavní licenci pro vedoucího SME/STK (6000 Kč + DPH/rok – 500 Kč měsíčně) si můžete přiobjednat přístup dalších pracovníků za 100 Kč měsíčně a využít tak maximum služeb, které AAV nabízí. To platí samozřejmě i pro stávající členy AAV. Klienti Poradenského centra pro STK s.r.o. mají jednu hlavní licenci zdarma, takže kdo ještě nestihl, stačí se ozvat. V případě zájmu o bližší informace pište na okanovsky@motorexpert.cz, tel. 603 276 132.

 

Příručka pro SME:

Konec roku se pomalu blíží a tak nezapomeňte na uzávěrku Knihy interních auditů provozovatele 2022, tzn. zkontrolovat a dopsat všechny druhy kontrol, fotodokumentace, provozní deníky měřidel atd. Pokud máte zájem o provedení auditu, ráda Vám s tím pomůžu, stejně jako se zpracováním nové příručky, do které jsem nově zapracovala užitečný a žádaný „popis funkčních míst v SME“.

Prosím zkontrolujte si také, zda Vaše verze příručky odpovídá požadavkům Instrukce č. 4/2019 a zda údaje v ní jsou aktuální.

V souvislosti s uvedením AAV do provozu již netisknu do příručky věstníky, zákon, vyhlášku, vyjádření výrobců atd., protože všechno je na AAV v aktuální podobě, tzn. máme k dispozici vždy aktualizovanou on-line přílohu příručky – legislativa. Má to svůj důvod. Na základě mé 30-ti leté praxe provozovatele SME si dovoluji tvrdit, že není v lidských silách všechno si pamatovat nebo v těch tunách historických papírů potřebnou informaci rychle dohledat. Viz. například schválené databáze pro emise (VD č. 2/2022) nebo požadavky na LPG/CNG. A to je také jeden z důvodů, proč vzniklo AAV J

Mimochodem, víte, že byla schválena novela Zákona č. 56/2001 Sb. a co přinese? Informace již připravujeme a všichni členové AAV budou včas informováni.

Čerstvou novinkou na AAV je možnost nahrávání souborů, takže v případě zájmu budou mít vedoucí (s hlavní licencí) možnost stáhnout si ze svého profilu potřebné dokumenty na další rok – knihy auditů, provozní deníky, ale i sw k diagnostice atd. V případě multilicence budou všichni pracovníci dostávat upozornění přímo, seznámení s dokumentem se provede pouhým zaškrtnutím příslušného tlačítka a jednou ročně vytištěním tohoto souboru. Stačí to pohlídat. Tyto vychytávky by měli zjednodušit systém řízení SME/STK a co si budeme, ušetříme si navzájem mnoho času a mnoho stresu, zda jsme na něco nezapomněli J. Pokud máte zájem o bližší informace nebo chcete pomoct s příručkou, napište mi na kanovska@motorexpert.cz, tel: 603 276 131.

 

Školení pro kontrolní techniky SME/STK - 2023:

Pokud při kontrole příručky zjistíte, že Vám nebo Vašim pracovníkům končí platnost profesního osvědčení v r. 2023, nezapomeňte si včas objednat prohlubovací kurz. Pokud chcete k nám do Přerova, termíny na příští rok už visí na našich webových stránkách. Termíny přezkoušení vyjdou v nejbližším věstníku dopravy, tak si to pohlídejte. Členům AAV (s předplatným) pošleme automaticky upozornění. Moc se omlouváme, ale důležitá upozornění budeme od nového roku posílat již pouze členům.

Mimochodem, na AAV máme úžasnou novinku: zábavnou a efektivní přípravu na přezkoušení kontrolních techniků KT/KTE, tzn. novou aplikaci na prohlubování znalostí a přezkoušení formou generovaných testů. Připravovat se na přezkoušení budete moci kdykoliv a kdekoliv, funguje nám to i v mobilním telefonu.

Máme radost z toho, že o bývalé „značkové“ kurzy odborné způsobilosti s osvědčením je stále velký zájem, proto budeme i nadále pořádat tyto kurzy 1x měsíčně. Kdo to má daleko, přidáme i verzi on-line. Pokud byste měli zájem o tento distanční způsob udržování odborné způsobilosti, dejte nám, prosím, vědět, ať to dobře naplánujeme. Pište na skanovská@motorexpert.cz – tel: 775 571 680.

 

Šetřit nebo dobře investovat? Ještě stále můžete obojí

Jak už jsem Vás informovala v minulém zpravodaji, stále platí naše mimořádná nabídka na pořízení nové emisní stanice s diagnostikou Brain Bee se slevou 5 – 8 %, kde můžete ušetřit až 20000 Kč a k tomu získat jako bonus dopravu a zaškolení obsluhy, software diagnostiky, audit příručky a členství v AAV na 3 měsíce zdarma. Do středy 21.12.2022 Vám budeme plně k dispozici, v případě zájmu pište na pkanovsky@motorexpert.cz, tel: 777 786 867.

 

Dobrá rada nad zlato

Abychom byli kompletní, tak na závěr ještě jedna informace: Pokud potřebujete poradit v oblasti měření emisí, přiměřeně volejte na staré známé číslo p. Štefana Kanovského, tel: 777 808 680 nebo pište na kanovsky@motorexpert.cz.

 

 

Na závěr si dovoluji popřát Vám příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví, štěstí, radosti a lásky, nejen k práci! Ať je Vám krásně na tomto světě s vědomím, že neexistují problémy, jenom výzvy, díky kterým rosteme. A pokud se přece jen nějaké problémy objeví, vždy mají řešení. Na ty pracovní nemusíte být sami, když máte nás. Děkujeme za dlouholetou spolupráci a za důvěru, kterou nám projevujete. Moc si toho vážíme.

 

Krásný den z Přerova Vám přejí a na další spolupráci v r. 2023 se těší

 

 

Irena Kanovská,

Štefan Kanovský,

Sandra Kanovská,

Petr Kanovský

Ondřej Kanovský

a všichni další motorexperťáci :-)